Ze mogen wel weten dat ik ziek ben, maar niet zien. Wanneer u heel ziek bent maakt het verlies van uw haar dan nog iets uit? Ja, héél véél, zeggen de vrijwilligers van de Stichting Puik voor Elkaar!

De Stichting Puik voor Elkaar kijkt met veel positiviteit naar 2016!

Wij hebben een enerverend, druk, uitdagend maar vooral mooi jaar achter de rug.

Onze tafel in het OOK Centrum hebben wij inmiddels verruild voor een knus ienieminie kantoortje. Daarbij gingen wij van een 1 meter naar een 3 meter kast. Waar inmiddels al onze spullen keurig op hun plek staan. De puike spaarpotten koffers, de puike evenement koffers, de ordners met onze administratie en nog veel meer. Alle puike afdelingen slaan hun spullen nu op kantoor op. De agenda's worden naast elkaar gelegd zodat een ieder praktisch en overzichtelijk kan werken. er wordt niet alleen (thuis) zelfstandig gewerkt maar ook samengewerkt. En er wordt vooral met elkaar op dezelfde manier gewerkt. Dat vinden wij fijn!

Ook zijn wij weer een klein beetje gegroeid. Waren er in 2014 nog 118 aanvragen te verwerken waarvan uiteindelijk 103 dames een pruik kregen; in 2015 kregen wij 140 aanvragen binnen!
De selectiecommissie gaat dan hard aan de slag om al deze aanvragen te screenen. Vanwege uiteenlopende redenen krijgen sommige vrouwen alsnog geen pruik. Soms is de aanvraag al ingediend maar wordt de cliënt niet kaal vanwege het gebruik van een coldcap tijdens de chemo’s.

Helaas maakten wij ook mee dat een cliënt voortijdig overleed. Dan staan wij weer extra stil bij het feit wat de fatale gevolgen van deze ziekte kunnen zijn! Maar afgelopen jaar hadden wij ook een cliënte die voor de pruik bedankte omdat haar vriendenkring de pruik wilden sponsoren!

Al met al hebben wij in 2015 110 pruiken weggegeven. Al die (jonge) vrouwen die momenteel in deze nare situatie verkeren willen wij een hart onder de riem steken. Wij wensen hun heel veel kracht en sterkte. De Stichting Puik voor Elkaar doet zijn uiterste best om door middel van onze pruikdonatie voor een lichtpuntje te zorgen in deze zware tijd. Niet alleen voor de cliënten zelf maar ook voor hun naaste dierbaren.

Daarnaast willen wij ook onze sponsoren een super 2016 wensen en tevens bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Zonder hun steun kunnen wij, het bestuur en de vrijwilligers, de stichting niet runnen. Om de continuïteit in onze geldstromen te bevorderen hebben wij 25 november jl. de Puike Zakenclub gelanceerd. Deze 1e puike zakenborrel werd gehouden in Brasserie in De Doelen. www.indedoelen.nl De uitgenodigde gasten, alle trouwe aanhangers van het eerste uur van de Stichting Puik voor Elkaar, waren erg enthousiast. Een aantal van hen zijn ter plekke lid geworden van de zakenclub. De volgende borrel is woensdag 25 mei a.s.

Verder willen wij alle anderen die hun steentje hebben bijgedragen aan onze stichting hartelijk bedanken en een sprankelend 2016 wensen. Wij denken dan aan:
• De Puike haarwerkers; zij helpen alle geselecteerde vrouwen op een zeer liefdevolle manier. De haarwerkers zijn door ons uitgekozen omdat zij door hun jarenlange ervaring haarwerken van goede kwaliteit leveren en hun personeel nog leren knopen. Dit vakmanschap wordt door ons zeer gewaardeerd. Momenteel hebben wij 11 locaties in Nederland en wordt iedereen, indien nodig, ook ambulant geholpen zowel in de ziekenhuizen als thuis.
• De spaarpotbedrijven. Door onze spaarpotten op een prominente plaats in hun bedrijf/winkel te etaleren zorgen zij ervoor dat er vele puike centjes binnenkomen. Daarbij moet dan ook onze naamsbekendheid niet worden onderschat. De spaarpotten staan allemaal goed in het zicht. Wij zijn hier ontzettend blij mee!
• De puike haardonateurs en hun ontzettend lieve kappers die meestal in hun piek-uren de tijd nemen om dierbare haardonateurs te knippen en vervolgens deze staarten naar ons op te sturen. Ook hier geldt weer “centjes voor Puik” maar ook wederom naamsbekendheid. Deze haardonaties komen vaak in de media. Dat bevordert weer dat mensen ons nog beter te weten vinden.
• De puike vriendenlunches. Deze worden 4x per jaar georganiseerd. De aanwezigen worden “vriend”. Of zijn het al en dan is de lunch tegen kostprijs. Er wordt een laagdrempelige veiling gehouden, hoe ontzettend leuk is dat?
• De puike fondsen. Wij hebben een aantal fondsen die ons elk jaar opnieuw steunen. Bijvoorbeeld de Stichting Physico, die zich nu weer voor 3 jaar aan ons hebben verbonden.
• De lieve sportieve mensen die zich met hun team inzetten voor de Roparun. Want mede door uw inzet krijgt onze stichting elk jaar een mooi bedrag!
• Puike evenementen. Elk jaar organiseert de Stichting Puik voor Elkaar een Puike Golfdag. Afgelopen jaar is voor de 3e keer gebleken dat dit een bijzonder gezellig en sportief evenement is dat elk jaar net weer een klein beetje meer geld in het “puike” laatje brengt!
• En dan het grote nieuws: dit jaar wordt de 1e puike Rally georganiseerd! De Stichting Hippische Dagen Strijen heeft ons de VIP tent op zaterdag 2 juli aangeboden. Hoe geweldig is dit! Echt te leuk! De Rally start en eindigt in Strijen maar dat is voorlopig alles wat wij er over kwijt willen. Het moet natuurlijk nog wel een verrassing blijven! Het wordt in ieder geval een rally voor oldtimers, specials en eigenlijk alle normale auto’s! Het is wel de bedoeling dat uw auto “opgepuikt” wordt. Wij verwachten natuurlijk iets origineels want wij houden wel van een beetje gekkigheid. Het wordt een rally experience met bolletje pijltje, foto’s, vragen invullen, tijd rijden en nog een aantal verrassingen. Kortom, schrijf de datum maar vast in de agenda want deze rally mag/kan u niet missen!!

Verder bedanken wij alle lieve mensen die op hun eigen manier in 2015 iets voor Puik hebben gedaan. Spontane , eenmalige donaties, koekjes hebben gebakken en maatschappelijke stage’s hebben gelopen. Veel succes voor de mannen van de Hoge School Rotterdam die voor Puik een onderzoek gaan uitvoeren.
Als laatste willen wij al onze eigen lieve vrijwilligers bedanken en kijken wij uit naar een nieuw jaar met wederom veel inzet en enthousiasme. De stichting heeft op dit moment 32 vrijwilligers die zich allemaal op hun eigen manier actief inzetten voor andere vrouwen. De ene vrijwilliger staat bij een puike informatiestand in een ziekenhuis, de ander zet zich in voor de afdeling sponsoring of is onderdeel van de selectiecommissie. Allemaal vrouwen met een hart van goud en Iedereen draagt zo zijn eigen steentje bij.
4x per jaar wordt er een bijeenkomst gehouden waar alle vrijwilligers worden geïnformeerd over het reilen en zeilen van de stichting. Het zijn bijzondere avonden. Wij starten serieus, luisteren aandachtig naar elkaar en worden vaak geraakt door ontroerende verhalen. Wij eindigen de bijeenkomsten altijd met een lach en doen nieuwe ideeën op. Dat geeft weer nieuwe energie voor het volgende kwartaal.

Momenteel hebben wij nog enkele vacatures vrij. Dus heeft u misschien nog een paar uurtjes per maand over? Kom gerust een keertje langs of kijk naar de vacatures op onze website.

Als laatste hebben wij natuurlijk ook onze goede voornemens! Ons belangrijkste voornemen is om in de toekomst nog meer vrouwen te gaan helpen! Wij hopen op vele geslaagde Puike evenementen! Wij willen het nieuwe jaar met positieve energie beginnen en wensen iedereen dan ook het allerbeste voor 2016 in goede gezondheid!

Wij kijken uit naar uw komst!

Namens het bestuur,

Lilian van Maanen
Voorzitter

Voor meer informatie:
www.puikvoorelkaar.nl
Info@puikvoorelkaar.nl
Puike zakenclub www.puik-voor-elkaar.nl/pagina/puike_zakenclub
Vacatures www.puik-voor-elkaar.nl/pagina/over_ons/vacatures
Jaarcijfers 2014 www.puikvoorelkaar.nl/Jaarrekening-Puik-voor-elkaar-2014

AGENDA 2016
Donderdag 21 januari haarwerkersbijeenkomst locatie: Frans Koopal Haarwerken, Groningen
Donderdag 3 maart Puike Lunch locatie: AD, Rotterdam
Donderdag 10 maart Puike Vrijwilligersbijeenkomst locatie: het OOK Centrum
Donderdag 31 maart uiterste datum publicatie jaarcijfers
Woensdag 25 mei 2e Puike Zakenborrel locatie: Brasserie in de Doelen, Rotterdam
Donderdag 9 juni Puike Vrijwilligersbijeenkomst locatie: het OOK Centrum
Zaterdag 2 juli 1e Puike Rally locatie: Hippische Dagen Strijen
Vrijdag 26 augustus Puike Lunch
Donderdag 8 september Puike Vrijwilligersbijeenkomst locatie: het OOK Centrum
Data volgt snel september/oktober 4e Puike Golfdag
Donderdag 27 oktober Puike Lunch
Woensdag 16 november Puike Zakenborrel
Donderdag 8 december Puike Kerst Vrijwilligersbijeenkomst locatie: het OOK Centrum

vorige pagina