Ze mogen wel weten dat ik ziek ben, maar niet zien. Wanneer u heel ziek bent maakt het verlies van uw haar dan nog iets uit? Ja, héél véél, zeggen de vrijwilligers van de Stichting Puik voor Elkaar!

... kijkt in de spiegel

Een mevrouw van 77 jaar kreeg onlangs de diagnose eierstokkanker. Alhoewel deze dappere dame een zware periode moet doorstaan heeft zij toch meegedaan aan een Puike fotoshoot. Haar dochter was daarbij aanwezig en vertelde liefdevol over haar moeder, de geweldige steun van de familie en omgeving en de kracht van de kerk. Maar ook hun dankbaarheid naar de Stichting Puik voor Elkaar.

“Mijn moeder is altijd een actieve vrouw geweest. Een echt bezig bijtje. Een mensen mens! Getrouwd en vijf kinderen gekregen. Zo iemand die haar eigen jam maakt. En ook actief is als imker.. Het leven is niet altijd makkelijk geweest en er zijn dan ook heel verdrietige tijden geweest. Gelukkig hebben wij een intens dierbare familieband en putten wij veel kracht uit het geloof.

In augustus 2018 kreeg mijn moeder serieuze problemen met haar gezondheid en na een paar onderzoeken kreeg zij in het ziekenhuis de diagnose eierstokkanker. Een enorme klap voor het hele gezin! Op verzoek van mijn moeder, zij wilde open en eerlijk zijn, heeft de kerk het verdrietige nieuws meteen naar buiten gebracht. Daardoor kregen wij allemaal heel veel liefdevolle steun vanuit de directe omgeving. Mijn moeder is geen vrouw die zegt: waarom ik? Bij haar is het: waarom ik niet?

De voorlopige behandeling bestaat nu uit 3 kuren, een mogelijke operatie , en nog eens 3 kuren. De operatie hangt voorlopig nog af van de voortgang van het ziekteproces en haar eigen gestel.

Mijn moeder verloor helaas ook haar haren! Een pruik aanschaffen is voor ons echt veel te duur. Hilde, werkzaam bij Livage in Brielle, attendeerde ons toen op de Stichting Puik voor Elkaar. Wij zochten contact en toen was het heel snel geregeld. Omdat mijn moeder zo dankbaar was wilde zij graag wat de voor de Stichting terugdoen en besloot mee te werken aan deze fotoshoot. Eigenlijk was ze best onzeker en ze houdt helemaal niet van dat optutten maar zij vond dit een hele mooie ervaring! Een fijne groep mensen, alles heel discreet, mooie foto’s en dan naar huis met een tas vol mooie dingetjes. Een bijzondere middag waar wij, mijn moeder en ik, heel positief op terug kunnen kijken. Nu is het afwachten wat de toekomst ons gaat brengen.”


vorige pagina

Help ons

Ieder jaar schenkt de Stichting Puik voor Elkaar vele vrouwen, mannen en kinderen met kanker een gratis puike pruik.

Iedereen,  die als gevolg van behandelingen tegen kanker hun haar (gaan) verliezen en zelf geen pruik kunnen betalen. En daar hebben we uw hulp bij nodig!

Hoe kan u helpen?

  U kunt sponsor worden
  U kunt een puik pruikje kopen
  U kunt een zakenborrel bijwonen
  U kunt een puike lunch organiseren
  U kunt een puike spaarpot plaatsen
  U kunt vriend worden
  U kunt ons als doel kiezen voor uw fonds
  U kunt een puike actie organiseren
  U kunt meedoen aan onze evenementen
  Maar u kunt natuurlijk ook vrijwilliger worden

Meer weten? Lees verder »