Ze mogen wel weten dat ik ziek ben, maar niet zien. Wanneer u heel ziek bent maakt het verlies van uw haar dan nog iets uit? Ja, héél véél, zeggen de vrijwilligers van de Stichting Puik voor Elkaar!

Nel v. d. Spek vertelt ....

Nel (74 jaar) vertelt:

“Nel, je bent erevrijwilliger bij Puik voor Elkaar, hoe is dit zo tot stand gekomen? En wat was voor jou de doorslag om vrijwilliger te worden?

In 2013 kwam ik in gesprek met een vriendin van mijn dochter die vrijwilliger is bij Stichting Puik voor Elkaar. Ze was erg enthousiast en de eerst volgende keer ben ik met haar meegegaan en Puik is nog steeds niet van mij af! Nadat ik kennis gemaakt heb met Lilian hebben we de beschikbare vrijwilligersfuncties besproken. Via het werken op de computer ben ik terecht gekomen bij de afdeling Haar doneren. Dit hield in dat ik langs kapperszaken ging om gedoneerde staarten op te halen en kinderen een bedankje te brengen omdat ze zo puik waren. Het promoten van de Stichting in winkelcentra en ziekenhuizen vind ik ook leuk om te doen. Op dit moment hou ik me bezig met het plaatsen van spaarpotten in winkels etc. de opbrengst komt ten goede aan Puik.
Puik ligt me heel erg aan het hart en overal waar ik ben breng ik Puik ter sprake.

De aanvragen die binnenkomen zijn allen gerelateerd aan kanker, vind je het moeilijk om hiermee geconfronteerd te worden, en wat doet dit met je?

In het verleden ben ik zelf ook getroffen door borstkanker, op de vraag of ik het moeilijk vind om geconfronteerd te worden met kanker en mensen die hun haar verliezen? Zeg ik volmondig nee! Ik raad mensen aan die hun haren verliezen contact op te nemen met Puik indien zij niet in gelegenheid zijn dit zelf te kunnen betalen. Ik weet van de vrijwilligers van de afdeling selectie, die de screening doen, dat het heel moeilijk kan zijn. Erover praten met elkaar helpt!

Kun je een voorbeeld van werkzaamheden bij de Stichting geven die jou persoonlijk erg raakte?

Naar buiten treden voor Puik vind ik ook leuk en doe ik graag met Puike vrijwilliger Marjolein.
Ons mooiste en ontroerendste moment was tijdens de Herinneringsrun op de atletiekbaan in Rotterdam. De 5 km run werd georganiseerd voor familie en vrienden die dierbare verloren hadden aan kanker. De deelnemers droegen een T-shirt met een afbeelding van degene die zij verloren hadden. Heel mooi om te zien. Na de run werd er een ereronde gelopen op de atletiekbaan door de deelnemers & organisatie met een waxinelichtje in de hand en mooie muziek. Marjolein en ik konden het niet droog houden. Het was zo mooi dat ik er nu weer kippenvel van krijg.
Puik was het goede doel van dit event en ook het moment van uitreiking van de cheque en het bedankwoordje, blijft mij de rest van mijn leven bij. Om op zulke mooie momenten vrijwilliger van Puik te zijn is het mooiste wat er is!

Een ander bijzonder moment was bij de 1ste vrouwelijke Lions Club van NL, in Renkum. Puik was het hele jaar goed doel, geweldig natuurlijk, en de opbrengst á 13.500 was top. Namens Puik waren Marjolein en ik aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. Mijn bedank speech kwam puur en recht uit mijn hart omdat ik zelf net een borstbesparende operatie en bestralingen had gehad na het ontdekken van borstkanker(onderzoek in de bus)
Ik ben de speech dan ook begonnen met mijn eigen verhaal wat door de aanwezige dames zeer gewaardeerd werd. Een mooie avond dus.

Hoe combineer je het vrijwilligerswerk met je gezin?

Ik probeer een goede balans te vinden tussen Puik en mijn familie. Ik zou véél meer tijd aan Puik willen besteden want het geeft me energie. Ik sta ook nog een middagje in de winkel bij mijn dochter, dit vind ik ook erg leuk om te doen, zeker op mijn leeftijd. Zij draagt Puik op haar manier ook een warm hart toe en draagt een steentje bij. Daarnaast heb ik een goed contact met mijn naaste familie en zie ik hen regelmatig. Gelukkig heeft mijn man veel plezier op de tennisbaan en vechtsport Aikido. We zijn allebei druk bezig met de dingen die we leuk vinden en hebben daarnaast ook nog genoeg tijd over voor elkaar. Fietsen wandelen weekendje weg etc. Ik voel me een gelukkig mens.

Geeft dit vrijwilligerswerk je voldoening?

Het vrijwilligerswerk geeft mij kracht en energie en doe het met heel veel liefde, samen met het vrijwilligersteam maken we mooie momenten mee. Daar ben ik dankbaar voor.
vorige pagina

Help ons

Ieder jaar schenkt de Stichting Puik voor Elkaar vele vrouwen, mannen en kinderen met kanker een gratis puike pruik.

Iedereen,  die als gevolg van behandelingen tegen kanker hun haar (gaan) verliezen en zelf geen pruik kunnen betalen. En daar hebben we uw hulp bij nodig!

Hoe kan u helpen?

  U kunt sponsor worden
  U kunt een puik pruikje kopen
  U kunt een zakenborrel bijwonen
  U kunt een puike lunch organiseren
  U kunt een puike spaarpot plaatsen
  U kunt vriend worden
  U kunt ons als doel kiezen voor uw fonds
  U kunt een puike actie organiseren
  U kunt meedoen aan onze evenementen
  Maar u kunt natuurlijk ook vrijwilliger worden

Meer weten? Lees verder »