Ze mogen wel weten dat ik ziek ben, maar niet zien. Wanneer u heel ziek bent maakt het verlies van uw haar dan nog iets uit? Ja, héél véél, zeggen de vrijwilligers van de Stichting Puik voor Elkaar!

Puik gebaar!



Moeder en dochter doneren hun prachtige lange haren aan Puik voor Elkaar!

“Iedereen was altijd jaloers op mijn volle haar”, vertelt Karin Bakx. “Als ik het weer eens had laten knippen, riep mijn omgeving altijd dat het zonde was van die mooie bos. Ik moest dan vaak denken aan vrouwen die geen haar hebben als gevolg van chemo’s, terwijl ik steeds naar de kapper moest om mijn volle bos in bedwang te laten knippen.” Karin besloot op een gegeven moment om haar haren te laten doorgroeien voor donatie. “Zodat er een pruik van gemaakt zou kunnen worden”, legt Karin uit, “een pruik voor een vrouw met kanker”. Toen Karins dochter Lonneke (16) hoorde van haar moeders voornemen riep ze, zonder erover na te denken: “Ik doe mee!” De beide dames lieten hun haren heel lang groeien en gingen op 21 september naar Kapsalon Rowes in Dordrecht. De kapsters in de zaak van eigenaar Alain maakten bij beide vrouwen 2 vlechten om af te knippen en brachten het overgebleven haar van de dames weer keurig in model. De vlechten van moeder Karin waren maar liefst 27 cm lang en die van dochter Lonneke een geweldige 33cm! De 4 vlechten zijn door de dames gedoneerd aan de stichting Puik voor Elkaar. Deze stichting geeft pruiken aan vrouwen die kaal zijn geworden als gevolg van kanker en zich geen passende pruik kunnen veroorloven. Met de mooie vlechten van moeder en dochter Bakx kan de stichting weer meer vrouwen te helpen aan een gratis puike pruik. Wat een geweldig gebaar! Veel dank van de stichting Puik voor Elkaar!!
 


vorige pagina

Help ons

Ieder jaar schenkt de Stichting Puik voor Elkaar vele vrouwen, mannen en kinderen met kanker een gratis puike pruik.

Iedereen,  die als gevolg van behandelingen tegen kanker hun haar (gaan) verliezen en zelf geen pruik kunnen betalen. En daar hebben we uw hulp bij nodig!

Hoe kan u helpen?

  U kunt sponsor worden
  U kunt een puik pruikje kopen
  U kunt een zakenborrel bijwonen
  U kunt een puike lunch organiseren
  U kunt een puike spaarpot plaatsen
  U kunt vriend worden
  U kunt ons als doel kiezen voor uw fonds
  U kunt een puike actie organiseren
  U kunt meedoen aan onze evenementen
  Maar u kunt natuurlijk ook vrijwilliger worden

Meer weten? Lees verder »