Ze mogen wel weten dat ik ziek ben, maar niet zien. Wanneer u heel ziek bent maakt het verlies van uw haar dan nog iets uit? Ja, héél véél, zeggen de vrijwilligers van de Stichting Puik voor Elkaar!

Reacties clienten


Goedemiddag,
Ik heb een pruik van u gekregen en was daar zeer blij mee. De pruik is afkomstig van Petra van der Laar kapsalon. De mevrouw is bij mij thuisgekomen en heeft de pruik aangemeten en twee weken later netjes bij mij thuis gebracht. Wat een service. Ik ben begonnen met de chemokuur en inderdaad na drie weken ging mijn haar eraf en is er iemand gekomen om mijn haren er af te halen en de pruik op te zetten. Ook al weer zo'n prima service. Nu ben ik klaar met de chemo en mijn haren komen weer terug. Ik ben naar de kapsalon gegaan in het Sint Franciscus Ziekenhuis om te vragen of zij mijn nek weer een beetje netjes wilde maken. Dit heeft zij gedaan en goede tips gegeven en ik mocht er niets voor betalen. Zelfs een proefflesje shampoo meegekregen. Wat een fantastische service en wat een geweldige mensen werken daar. Ik wil uw stichting hartelijk danken voor de pruik en de daarbij behorende spullen. Maar vooral hartelijk dank dat u het mogelijk hebt gemaakt deze tijd goed door te komen. Nogmaals hartelijk dank.
Hartelijke groeten,
Berbera Munne

Beste vrijwilligers,
Ik heb gister mijn pruik opgehaald die ik dankzij jullie heb gekregen. De pruik staat erg mooi en ziet er natuurlijk uit. Dit maakt het emotionele proces een stuk gemakkelijker. Ik wil jullie enorm bedanken hiervoor.
Anomiem

 
  
Beste mevrouw Kalkman,

Via deze mail wil ik u en de stichting hartelijk bedanken voor uw steun.
Ik heb een prachtige pruik uitgezocht.
Deze had ik zonder uw hulp nooit kunnen aanschaffen.
Ik zie de toekomst vol vertrouwen tegemoet, en ga, wanneer de tijd daar is vol goede zin de wereld in met mijn mooie
nieuwe koppie.

Hartelijke groet,

Nelly van Zaale

Hallo Michaela,

Super bedankt voor de prachtige pruik van mijn schoonzus, ze is er ontzettend blij mee. Eindelijk een lichtpuntje in haar leven. De meneer was erg vriendelijk en had voldoende keuze en ze heeft haar pruik meteen gevonden, hij is bijna niet van haar eigen haar te onderscheiden.
En zeker ook bedankt voor de tip van de Wensambulance Brabant, ze hebben ervoor gezorgd dat mijn schoonzus gisteren waardig afscheid heeft kunnen nemen van haar vader. Het was heel emotioneel maar wel heel erg waardevol. Ontzettend bedankt daarvoor!!!

September / oktober zal ik dan ook zeker mijn tegenprestatie van de Puiklunch nakomen. Echt superbedankt en ga door met jullie fantastische stichting.

Hartelijke groet
Carla Boone, namens Jenny

   
  
Hallo Dames van Puike pruiken,

Ik heb van jullie een pruik mogen ontvangen waar ik heel blij mee ben, die heel mooi is en kapsalon Peels mij heel fijn mee geholpen heeft om uit te zoeken.
Maar nu krijg ik een rekening van CZ gestuurd dat ik nog 170,07 euro bij moet betalen, en heb ik Jeroen Peels net gebeld maar die zei dat ik contact met jullie op moest nemen. Ik vind dit heel moeilijk, zeker omdat je in deze situatie zit, en alles bij elkaar. En ik had op internet gezocht om te laten weten dat ik zo blij ben met de pruik maar kon niks vinden waar ik het kon schrijven.

Met vriendelijke groet, Silvia de Turck

Mijn dank is GROOT. Ben door vermoeidheid nog niet in de gelegenheid geweest een Dank Kaart te kopen en op te sturen dus doe ik het op deze manier. Nogmaals Dank U Wel Stichting Puik voor Elkaar voor jullie bijdragen voor mijn Pruik die me weer vrouw doet voelen en dus meer zelf vertrouwen geeft. Ja en ook meer kracht om tegen deze verschrikkelijke Insluiper te vechten. Nogmaals MIJN DANK

Anoniem

Beste Jannie,

Nogmaals ontzettend bedankt. Ik kan niet uitleggen hoe blij ik hier mee ben. Het is echt 1 zorg minder. En ook nog een BH erbij. Echt zo ontzettend fijn, heel heel heel erg bedankt!

Anoniem

    dafne   Beste Jolanda,
Vandaag m'n pruik opgehaald bij Sjoerd Appij. Ik ben er echt superblij mee!
Ik wil jullie nogmaals heel erg bedanken voor de mooie pruik, echt helemaal te gek.


Groet, Daphne van den Heuvel

Hoi Janny,

Ik stuur je deze mail omdat ik van de week tegen alle verwachtingen in geweldig nieuws heb ontvangen..
30 April zijn mijn borsten geamputeerd en direct gerecconstrueerd, ze hebben nu het weefsel onderzocht en de 2 tumoren die er zaten, bleken zo klein te zijn dat ik geen chemotheraphie nodig zal hebben! Ik kan het nog steeds niet geloven maar ik word dus gewoon NIET kaal!! En zal dus ook geen pruik nodig hebben.

Ik had er al een uitgekozen bij Sjoerd Appij maar heb deze gecancelled. Ook wil ik het bij deze aan jou doorgeven, gelukkig kunnen jullie weer een ander uit de brand helpen voor mij in de plaats.

Hoe blij ik ook ben dat ik het niet nodig zal hebben,wil nogmaals vertellen wat een fantastische stichting jullie zijn! In alle angst en zorgen die bij de diagnose komen kijken, halen jullie een grote (financiele) zorg weg bij mensen die een pruik niet kunnen betalen. Mij heeft het ontzettend veel rust gegeven, dat dat 'geregeld' was!

Met warme complimenten en ontzettend veel dank,

De vriendelijkste groeten Susan

Goedemiddag,

Ondertussen heb ik de 2e chemo al gehad en al 1 week na de eerste chemo was ik al heel blij dat ik een pruik heb.
Tevens wil ik nogmaals benadrukken dat ik onwijs blij ben met deze lastenverlichting ,wat je inderdaad niet echt erbij kunt hebben.
Je hoofd staat er gewoon niet naar. Nogmaals geen woorden voor.

groet Sarina

Geachte Mevrouw Michaela Bos,

Helaas is het vandaag toch zover gekomen dat ik de pruik nodig heb. Ondanks de omstandigheden ben ik er erg blij mee en heb zelfs al de nodige complimenten gekregen.

Ik heb het idee gewoon over straat te kunnen lopen zonder nagekeken te worden.

Natuurlijk is het slechts een gevoel dat iedereen je nakijkt met je steeds dunner wordende haar, je muts en/of doekje en ligt het gewoon aan mij, vooral omdat dit de 2e keer is dat ik mijn haar verlies. Hoe dan ook ik ben er erg blij met mijn pruik en wil U en Uw stichting heel, heel hartelijk danken voor Uw hulp.

Met vriendelijke groeten,
Christine van der Burg

Bij deze wil ik jullie nogmaals bedanken dat mijn zus van de stichting een haarwerk krijgt. Het telefoontje woensdag avond j.l maakte mij behoorlijk emotioneel. Het snelle ondernemen, beslissen, medeleven en meedenken van de stichting heb ik als zeer positief ervaren. Mijn zus is sinds eind december ziek, heel onverwacht en wij zitten als naasten in een roller coaster, er komt heel veel op je af en er moet heel veel in een korte periode geregeld worden.
Mijn zus is ook heel blij met jullie bijdrage en kijkt uit naar het resultaat. Zodra het haarwerk klaar is zal ik foto's maken en aan jullie toe zenden.

Heel heel hartelijk dank,
Met een lieve groet,
Ina Kouwenberg

     Ik droeg eerst altijd een petje of een mutsje, maar dat vond ik erg koud in mijn nek, dus niet zo prettig. Voelde me ook heel erg onzeker, durfde niet naar buiten, had het gevoel dat iedereen mij aankeek, zo van... kijk die heeft het ook, vreselijk.
Dank zij Puik voor Elkaar heb ik nu deze mooie pruik, ben er echt super blij mee, wat een verschil, op deze foto heb ik het vanaf de zijkanten naar achteren gestoken met een klemmetje, super leuk.

Gr. Ingrid

Hoi lotgenoten,

Mijn naam is Wilma en ben 57 jaar. Sinds mei 2012 ben ik helaas bekend met de ziekte kanker.
Door zeer veel spanningen vanwege het verlies van mijn zoon in 2006, ben ik meer gaan roken van de stress.
Ik ben naar aanleiding van zeer weinig lucht ( bekend met copd) en snel moe, naar de dokter gegaan.
Deze stuurde mij door om wat onderzoek te gaan doen.
Na 1 week diverse onderzoeken te hebben gedaan en met spanning zitten wachten op de uitslag, werd er een tumor op de longen gevonden, deze tumor zat boven op een ontsteking van de rechter middenlong.
BOEM, ineens staat heel je leven op zijn kop, en weet je niet meer wat je moet doen.
En het enige wat ik aan de arts vroeg was, ga ik nu dood. Lees verder »

     Hallo allemaal van Puik voor Elkaar,

Door de gevolgen van een beenmergtransplantatie groeit mijn haar niet meer terug. Ik heb altijd lang haar gehad en ben daarom nu heel blij dat ik dat door een pruik weer terug heb. Het voelt fijn dat mensen niet altijd de gevolgen van mijn ziekte meer zien en daardoor voel ik me een stuk prettiger. Ook mocht ik meedoen met een fotoshoot van jullie, waardoor ik een hele leuke dag hebt gehad en mooie foto’s heb gekregen. Dus lieve mensen van Puik voor Elkaar,

hartelijk bedankt!

Hallo Janny,

Ik zou je nog even laten weten hoe het allemaal gaat.
De eerste chemo op 5 september viel heel erg mee. Ik had gedacht dat ik misselijk en belabbert zou zijn maar behalve 1 slaapdag had ik nergens last van,gelukkig! 
Na ongeveer twee weken begon mijn haar uit te vallen en 24 september heb ik Petra v Laar gebeld om mijn laatste haren eraf te halen. de dag ervoor moest ik even een boodschapje op de fiets doen en mijn haren waaiden gewoon achter me weg,zo'n vreemde ervaring,maar ook wel komisch. De pruik had ik al thuis staan en die kon gelijk op. Hij staat echt geweldig. Lees verder »

     Even voorstellen....

Mijn naam is Orlando Marques Costa en ik ben geboren in Portugal. Ik ben 20 jaar oud en ik woon in Rotterdam sinds 2007. Op 16 jarige leeftijd emigreerde ik naar Nederland met mijn ouders om hier een nieuw bestaan op te bouwen. Mijn ouders en ik startte met werken bij InterActief, ik pak daar tomaten in en daar ben ik nog steeds werkzaam!
Lees verder »

Hallo dames,

Hierbij wil ik jullie hartelijk bedanken voor de mooie pruik die ik van jullie mocht uitzoeken. Ik ben er erg blij mee en krijg er veel complimenten over. Mijn dochter heeft me bij jullie opgegeven omdat ze wist dat ik me geen pruik kon permiteren en via jullie heb ik nu toch een pruik. Jullie hebben me erg gelukkig gemaakt in deze toch wel hele moeilijke tijd.

Fantastisch zo'n iniatief
Groetjes Tonie D.

     Hallo lieve dames van Puik voor Elkaar,

Dankzij jullie kreeg ik dit jaar weer een nieuw haarwerk . Ik ben door een fout van een radioloog verkeerd bestraald zoals jullie weten. Dat betekent voor mij dat ik altijd kaal zal blijven. Mijn nieuwe haarwerk staat mij echt heel goed…..je ziet ook niet dat het een haarwerk is. En het is heel mooi dat jullie er voor mij zijn, en ook voor anderen. Ik zal alleen de rest van mijn leven gebonden zijn aan een haarwerk en zonder jullie hulp zou ik nu nog met een pet op mijn hoofd lopen. En jullie hebben mij toch weer geholpen en daar ben ik jullie heel dankbaar voor.

Bedankt en xxx van een lotgenoot.

Een jaar geleden: deukje in borst. Diagnose was duidelijk : borstkanker. 
Okay, dat hebben er méér…Hoe erg is het is ? Is het al uitgezaaid ? Moet mijn hele borst eraf ? O God, toch geen chemo…want dan word ik káál! In mijn geval al wel 2 aangetaste schildwachtklieren, dus het werd opereren, toen bestralen en daarna toch aan die rottige chemo. Lees verder »

    
Hallo,

Hierbij wil ik iedereen van Puik voor Elkaar bedanken voor de mooie pruik ,die ik dankzij jullie heb gekregen.
Ik ben Jochem Krijnen mijn glazenwasser heel erg dankbaar dat hij mij bij jullie heeft aangemeld. Ik ben drie jaar geleden in het AMC verkeerd bestraald, waardoor mijn hoofdhuid en mijn hals derdegraads verbrand zijn. Het gevolg hiervan is dat al mijn haarzakjes op mijn hoofd verschroeid zijn, en ik de rest van mijn leven moet leven met een kaal hoofd. Iedere dag als ik `smorgens in de spiegel kijk zie ik een kankerpatient,en als ik dan mijn pruik op zet zie ik een hele andere vrouw,een vrouw die straalt. Het fijne van deze pruik is dat niemand het ziet dat ik een pruik draag. En van familie en vrienden die weten dat ik een pruik draag krijg ik leuke en positieve reacties. Ik heb door de pruik mijn zelfvertrouwen weer terug gekregen.

En ik wil iedereen nogmaals bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt.

Beste Sandra,

Ik wil U nogmaals bedanken voor de Puike pruik die ik dankzij jullie heb gekregen! Ik ben er heel blij mee! In deze email zet ik nog een bedankje dat jullie op de website mogen publiceren, zodat ik een steentje kan bijdragen aan dit initiatief.

'Ik ben heel erg blij met de mooie pruik die ik heb kunnen aanschaffen dankzij jullie & vind het ontzettend fijn dat er initiatieven als deze gerealiseerd worden! Ik heb goede adviezen en begeleiding gekregen van de haarwerk-specialist waardoor ik een pruik heb kunnen uitkiezen die heel goed bij me past. Ik kan nu met een mooi haarwerk op door het leven zolang dit nodig is en dat geeft me mijn zelfvertrouwen terug, dank daarvoor! Groetjes Wendy'

Groetjes Wendy

         
Foto met eigen haar   Foto met Puike pruik  
Hij is helemaal geweldig mijn pruik,
Afgelopen woensdag naar Spijkenisse gegaan en we werden er met koffie en thee ontvangen. Daarna naar een aparte ruimte voor mij gegaan waar gevraagd werd of zij mijn haren eraf mochten scheren en of ik dat dan met of zonder spiegel wilde. Na het scheren een hoofdmassage en pruik gepast. Hij zat meteen prima en paste zo geweldig bij mij, ongelooflijk dat aan de hand van een mal met model en maat ze hem zo passend kunnen maken en de kleur is ook precies zoals ik het bij de kapper laat doen, helemaal goed. Ik heb speciaal een foto van mijzelf van vorig jaar hierbij gedaan dat was juni 2009 met man en dochter zodat je kan vergelijken (hoewel mijn haar daar ook niet geweldig zat) maar het geeft wel een indruk van hoe het voorheen zat en de kleur. Ik ben er héél blij mee!!! En mijn man en kinderen vinden hem ook geweldig en je kan totaal niet zien dat het een pruik is.

Groetjes Wilma

Ha,

Je zult welk denken: Nou, horen we ook niks meer van ... "aardig"... Maar wel dus !
Nogmaals: Echt, héél grote dank !!!

Groetjes, van "een blije Jackie"

     Hoi meiden!!!

Toch wil ik nog even laten weten dat ik HEEL, HEEL, HEEL blij ben met mijn nieuwe coupe!!!! Vandaag gelijk nieuwe klemmetjes en frutseltjes gekocht om hem nog meer op te leuken!!!! Elke x als ik in de spiegel kijk moet ik aan jullie denken...

aan ALLEMAAL!!!
Dikke van een blij mens!

Hoi meiden!!!

Zelf heb ik een synthestische pruik "gekregen" van de stichting Puike pruiken. Zij helpen vrouwen met een laag inkomen om de vergoeding van de zorgverzekeraar aan te vullen uit allerlei potjes. Ik heb zelf voor mijn pruik (die toch bijna 900 euro kostte) niets bij hoeven leggen en hij is echt prachtig! Bij de Hodgkin heb ik nooit een pruik gebruikt en deze gebruik ik ook echt alleen als ik naar feestjes ga of ergens anders waar ik niet wil dat alles om mijn ziek-zijn draait, maar ik ben wel blij dat ik de mogelijkheid heb om "incognito" onder de mensen te zijn, en niet als kankerpatiënt. Hoewel ik pas nog een hele dag met mijn neefje en nichtje naar een pretpark ben geweest met mijn kale kop. Kinderen zijn zo heerlijk flexibel!
Mijn pruik komt van Petra van de Laar haarwerken, ik kreeg haar aanbevolen door stichting Puike Pruiken. Je wordt er van A tot Z begeleid, voorgelicht en vertroeteld, een absolute aanrader!

Groetjes Jessica

Hallo,

Ik wil jullie nog heel erg bedanken voor de hele fijne dag. Het was een met heel veel verwen momenten waar ik nog steeds fijne herinneringen aan heb. Ook de gastvrouw die ik had was heel gezellig. De pruik vinden ze allemaal heel mooi. Dus nog heel veel dank.

Groetjes Anoniem

Hallo,

Excuses voor mijn late reactie, maar ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken voor de leuke dag op 16 mei. De pruik is prachtig en alle verzorgingsprodukten zijn ook geweldig (vooral de creme van Biomaris die ik dagelijks voor mijn gezicht gebruik daar kan geen Clinique tegenop!). Aankomende maandag krijg ik mij een 5de kuur en dan nog 1 te gaan, gelukkig! Ik wens jullie een fijn weekend en ga zo door!

Met vriendelijke groet

Anoniem

Hallo beste mensen,

Enige tijd geleden heb ik jullie benaderd voor een bijdrage voor een pruik, die jullie ook gehonoreerd hebben. Ik ben tegenwoordig een beetje vergeetachtig, maar wil bij deze ,jullie bedanken. Ik heb een mooie synthetische pruik uitgezocht bij Petra. Ben erg tevreden over alles, vriendelijke mensen en een goede service. Dus alsnog bedankt.

Met vriendelijke groet,
Annelies

Hallo Yolanda,

Ik wilde je langs deze weg bedanken voor het wel erg vroege kerstkadootje. Ik ben er heel erg blij mee.
En dan ook nog eens zo snel, wat zal ik er goed uitzien met me nieuwe pruik.
Bij deze nogmaals bedankt en fijne feestdagen gewenst.

Groetjes Diana Achterberg

Hallo,

Bij deze wil ik iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt dat ook ik met "haar" verder kan, i.p.v. met sjaaltjes, al is daar opzich helemaal niets mis mee, maar ik voel me daar niet gelukkig mee. Ik ben een moeder van 43, met 3 jonge kinderen, bij wie kort geleden borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd. (Wel wil ik er graag bij vermelden dat de toekomst er goed uitziet.)
Ik moest op een moment de keuze maken om mijn kinderen goed te kunnen verzorgen, of een pruik betalen. Gelukkig werd die keuze al snel voor mij genomen door Yolanda (Lantos), die mij benaderde om mijn verhaal aan te horen. Mijn dank is dan ook zeer groot, zeker ook omdat het voor mijn kinderen wat acceptabeler is geworden om te weten dat mama ziek is. "Ze ziet er toch gewoon uit?!"
Mijn dank gaat ook uit naar Haarwerkstudio Petra v.d. Laar, waar ik op zo'n ontzettend lieve manier geholpen ben!Geweldig, dat er nog zulke lieve mensen bestaan, die zoveel hart hebben voor hun medemens..........

Liefs,
Marjon
Hallo Janny,

hierbij zend ik je een foto van mij en ik wilde hierbij ook jullie bedanken voor mijn pruik.Ik ben heel erg blij dat ik deze kans van de stichting heb gekregen. Iedereen vind dat ik erg dicht bij mezelf ben gebleven en krijg veel complimenten.

Met de vriendelijke groeten van
Cora den Hartog

Graag wil ik jullie allemaal ,namens mijn moeder mevr de jong heeeel erg bedanken voor de wondermooie pruik van mijn moeder die nu voor de 2x in een jaar tijd vecht tegen kanker, ondanks dr vele tegenslagen het afgelopen jaar, mocht ze vorige week zaterdag weer stralen nadat ze een mooie pruik bij peels haarmode heeft gekregen, onze dankbaarheid is enorm groot.

Dank jullie wel allemaal!l
Lieve groetjes Jolanda

Help ons

Ieder jaar schenkt de Stichting Puik voor Elkaar vele vrouwen, mannen en kinderen met kanker een gratis puike pruik.

Iedereen,  die als gevolg van behandelingen tegen kanker hun haar (gaan) verliezen en zelf geen pruik kunnen betalen. En daar hebben we uw hulp bij nodig!

Hoe kan u helpen?

  U kunt sponsor worden
  U kunt een puik pruikje kopen
  U kunt een zakenborrel bijwonen
  U kunt een puike lunch organiseren
  U kunt een puike spaarpot plaatsen
  U kunt vriend worden
  U kunt ons als doel kiezen voor uw fonds
  U kunt een puike actie organiseren
  U kunt meedoen aan onze evenementen
  Maar u kunt natuurlijk ook vrijwilliger worden

Meer weten? Lees verder »