Ze mogen wel weten dat ik ziek ben, maar niet zien. Wanneer u heel ziek bent maakt het verlies van uw haar dan nog iets uit? Ja, héél véél, zeggen de vrijwilligers van de Stichting Puik voor Elkaar!

Puike Post Online

Wilt u per e-mail op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes? Meldt u dan aan en ontvang onze digitale nieuwsbrief 'Puike Post Online'! Klik HIER »
 

Puike Post Online

1   

Welkom bij onze 1e nieuwsbrief. Wij noemen onze nieuwsbrief de Puike Post Online.
De Puike Post Online wordt 1x per kwartaal uitgegeven.
Lees verder!

2

Ook deze afgelopen 3 maanden hebben wij weer verschillende vrouwen kunnen helpen met een puike pruik. Zoals u weet komen bij ons aanmeldingen binnen via een aanmeldingsformulier op onze website. Een zeer indrukwekkende aanmelding kwam van een glazenwasser die vond dat een vrouw in de wijk waar hij werkzaam is, recht had op een pruik. Hij wilde zelfs hiervoor zijn eigen haar doneren!?
lees verder

3

Gevoel daar draait het allemaal om en daar doen we het met z’n allen voor. Natuurlijk zitten ook wij er wel eens doorheen, maar als we dan zien hoe blij wij de dames en hun naasten maken, die een Puike Pruik van ons ontvangen, dan krijgen wij daar weer zo’n energie van. In de afgelopen periode zijn er heel wat akties geweest die ons geld hebben opgeleverd.
lees verder

4

U zult zich vast wel eens afvragen hoe het werkt? Hoe geven wij eigenlijk een puike pruik? Op onze website kunnen vrouwen zich aanmelden. Er kan een formulier ingevuld worden dat per e-mail bij ons binnen komt. Na een screening, volgt een gesprek met de vrouw die zich aanmeldt. Alle verhalen zijn schrijnend, ziek zijn is al erg genoeg zou je denken!
lees verder

5

Ik wil het graag even hebben over de spaarpotten. Wellicht weet nog niet iedereen wat dit eigenlijk is. Wij hebben indertijd bedacht dat wij misschien geld voor Puik voor Elkaar binnen konden halen als wij, of anderen die wij daarvoor kunnen vinden, een spaarpot in een bedrijf zouden kunnen laten zetten. Voor deze spaarpotten zijn speciale folders door ons ontwikkeld waarop wordt uitgelegd wat wij zoal doen en waar je ons op internet kunt vinden, of bereiken per mail.
lees verder

6

Dit jaar heb ik samen met Lilian mijn best gedaan om PUIK doel te laten worden van de Hippische dagen in Strijen. Een groot evenement. Dat is ons gelukt. Er zijn foto's gemaakt er is rose verkocht en er is een heuse veiling gehouden. Deze veiling heeft ons het fantastische bedrag van E 15.000,- opgeleverd. Met dat geld mogen we dan weer veel vrouwen gaan verblijden met een nieuwe pruik, dat besef is bijzonder en maakt dat je weet waar je dit voor doet...
lees verder

7

Mijn gedachten gaan terug naar december 2005, op 6 december kreeg ik de 1e chemokuur, voor de kerst zou ik mijn haar al kwijt zijn. Ondanks alle ellende bracht ik toch ook de kerstsfeer in huis, voor mijn kinderen, mijn man, maar ook voor mijzelf. Alles moest zoveel mogelijk “normaal” doorgaan, al viel dat niet mee. Voor mij was ook belangrijk dat ik hetzelfde er uit zou blijven zien, gelukkig leek mijn pruik precies op mijn eigen haar. Men kan zich afvragen of het nu werkelijk wat uitmaakt hoe je er uit ziet, beter worden staat toch voorop, een kaal hoofd is maar tijdelijk etc. Het heeft mij in elk geval wel geholpen, het ziek zijn kon ik dan minder zichtbaar maken.
lees verder

8

Wij hebben hard gewerkt om geld voor al deze pruiken binnen te halen en dat is goed gelukt. Aan het eind van het jaar kregen wij op de valreep ook nog een mooie toezegging van Roparun! Verder zijn wij volop bezig geweest om Pu!k voor Elkaar meer op de kaart te zetten teneinde een nog grotere naamsbekendheid te krijgen. Hiermee gaan we dit jaar door, want het is erg belangrijk dat wij moeiteloos gevonden kunnen worden door onze doelgroep. Wij doen dit o.a. door nog meer ziekenhuizen te benaderen en hen van ons bestaan op de hoogte te brengen.
lees verder

9

Gezocht:
Een puike vrijwilliger voor de afdeling 'Vriend(in) worden' voor de stichting Puik voor Elkaar (m/v) De stichting Puik voor Elkaar is per direct op zoek naar een actieve vrijwilliger die zich wil inzetten om de continuïteit van Puik voor Elkaar te waarborgen. Door de snelle groei en de verdere bekendheid van de stichting Puik voor Elkaar in Nederland, zijn wij per direct op zoek naar een actieve vrijwilliger voor deze afdeling.
lees verder

10

Er gebeurt veel bij Puik. Zoals u in de nieuwsflits heeft kunnen lezen zijn wij inmiddels Stichting Puik voor elkaar en daar zijn wij trots op. Waar wij ook trots op zijn is dat er steeds meer naamsbekendheid komt en wij meer dames een passende pruik kunnen schenken. Dat is immers waarom wij met Puik voor elkaar zijn begonnen. De bedank mailtjes, brieven en kaarten die wij ontvangen, daar worden wij nog altijd stil van. Wij kunnen werken, sporten, huishoudelijk werk verrichten, leuke dingen doen en ons inzetten voor Puik, wij zijn gezond.
lees verder

11

Yes, we hebben gewonnen! Met deze ster hopen wij nog meer naamsbekendheid te krijgen. Wij zijn gekozen uit 10 vrouwen die zich inzetten voor een goed doel, allemaal met hun eigen verhaal. Zoals het opzetten van een Leencafé, een old-school-bibliotheek, waar buurtgenoten een boek of speelgoed kunnen lenen, maar ook een kopje koffie met elkaar kunnen drinken of kunnen meedoen aan een activiteit. Een wijkvoorziening waar ouderen naartoe gaan tijdens een ommetje en waar kinderen vriendjes tegenkomen.”
lees verder

12

De Libelle Ster werd dinsdag 11 september geplaatst in het Roparuncentrum Rotterdam. Elk jaar reikt Libelle een ster uit aan Sterke vrouwen die hun Energie inzetten voor Resultaat. Romy Ligtenberg nam contact op met Libelle om Puik voor Elkaar onder de aandacht te brengen en onze voorzitter Lilian van Maanen kreeg de meeste stemmen. De enorme Gouden Ster is de prijs voor de winnares. Maar, zoals iedereen waarschijnlijk wel weet heeft de Stichting Puik voor Elkaar geen kantoor, dit om kosten te besparen. Toch wilden wij graag dat de Libellester ergens kwam te staan waar mensen de ster konden zien. We benaderden Nancy de Ruiter en de ster mocht geplaatst worden in het Roparun Centrum Rotterdam.
lees verder

13

Het is een Puik jaar geweest, daarom ga ik deze keer aan het einde van het jaar 2012 een aantal mensen ENORM bedanken.  Allereerst een groot APPLAUS voor alle vrijwilligers van de Stichting Puik voor Elkaar. We kunnen trots zijn op een fantastische samenwerking. Allemaal vrijwilligers met het hart op de juiste plaats. Wie is er zo gek om het hele jaar door klaar te staan voor andere dames die zij niet eens kennen?! Ervoor te zorgen dat deze dames een keurige pruik aangemeten krijgen. Ja, een klein beetje gek zijn ze wel, leuk gek, bevlogen. Iedereen op haar eigen manier.
lees verder

     

Nieuwsflits

     
1  

Na een opstart van 4 jaar van fijn samenwerken met andere stichting, eerst als actie voor Viva La Donna, www.vivaladonna.nl toen als onderdeel van Womens Powerrr, www.womenspowerrr.com hebben wij er toch voor gekozen om zelfstandig te worden. Dit is groot nieuws!
lees verder

2

De Stichting Puik voor Elkaar is genomineerd voor de Libelle Ster. Vanaf vandaag kan er gestemd worden op onze voorzitter, Lilian van Maanen, die geïnterviewd werd door Liselotte Idema en gefotografeerd door Anouk de Kleermaeker van Studio 309.nl. Dit resulteerde in een leuk artikel in de Libelle van week 16.
lees verder

3

Ik ga me richten op de afdeling ‘Vriend worden’ en wil zoveel mogelijk Vrienden maken om de continuïteit van Puik nog meer te waarborgen. Vrienden maken het leven leuk! Vrienden kunnen het leven weer een beetje Puik maken voor de mensen die een grote strijd leveren tegen kanker en ook nog eens hun haren verliezen. Met u als Vriend, kunnen wij onze Puike Pruiken blijven schenken aan de mensen die het erg zwaar hebben. Op deze manier geven wij deze mensen weer een stukje van hun identiteit terug.
lees verder

4

We hebben groot nieuws, we zijn weer voor iets genomineerd!Nu is het voor de NRC Charity Award. Na het grote succes bij de Libelle Ster, gaan we natuurlijk weer voor de winst! We hadden natuurlijk nooit kunnen winnen als u niet massaal gestemd had. Daarom zou het echt helemaal top zijn als u nogmaals voor ons willen stemmen. Het is heel eenvoudig. Klik op onderstaande link en stem!
lees verder

5

In de Puike Post Online nr. 13 hebben wij vrijwilligers, meewerkende haarwerkers, sponsoren en vele andere bedankt. 2012 stond voor Puik in het teken van veranderingen. De stichting werd opgericht en er is hard gewerkt aan een nieuwe structuur binnen ons team die door de groei nodig was. Met veel positieve energie en een enthousiast vrijwilligersteam gaan wij dan ook 2013 in. De stichting Puik voor Elkaar heeft grote plannen voor het nieuwe jaar en daar willen wij een tipje van de sluier over oplichten.
lees verder

Help ons

Ieder jaar schenkt de Stichting Puik voor Elkaar vele vrouwen met kanker een gratis puike pruik.

Vrouwen die als gevolg van behandelingen tegen kanker hun haar (gaan) verliezen en zelf geen pruik kunnen betalen. En daar hebben we uw hulp bij nodig!

Hoe kan ik helpen?

  U kunt sponsor worden
  U kunt een puik pruikje kopen
  U kunt een zakenborrel bijwonen
  U kunt een puike lunch organiseren
  U kunt een puike spaarpot plaatsen
  U kunt vriend worden
  U kunt ons als doel kiezen voor uw fonds
  U kunt een puike actie organiseren
  U kunt meedoen aan onze evenementen
  Maar u kunt natuurlijk ook vrijwilliger worden

Meer weten? Lees verder »