Ze mogen wel weten dat ik ziek ben, maar niet zien. Wanneer u heel ziek bent maakt het verlies van uw haar dan nog iets uit? Ja, héél véél, zeggen de vrijwilligers van de Stichting Puik voor Elkaar!

PUIK Junior

In 2018 hebben we PUIK Junior opgezet, zodat we nog zichtbaarder worden voor kinderen en hun ouders. We hopen hiermee nog meer kinderen te kunnen helpen dan we op dit moment doen.

Van de meer dan 100 pruiken die Puik op jaarbasis weggeeft, gaan er rond de tien naar kinderen. We hebben nooit iemand uitgesloten, en als er behoefte is aan een pruik, helpen we met liefde om die beschikbaar te maken.

Wat zijn de criteria om in aanmerking te komen voor een kinderpruik? Kort en bondig: als je vader en moeder het niet kunnen betalen, krijgen kinderen hun pruik van Puik.  

 

-------

 

Thirza (13)


Toen Thirza, rechts op de foto, afgelopen 26 april hoorde dat ze Hodgkin had, schrok zij enorm. Eén van haar eerste vragen was dan ook “verlies ik mijn haar”. Direct werd dit beaamt.

Thirza en ook wij als ouders, zijn Puik voor Elkaar heel dankbaar voor het zorgdragen van de prachtige pruik. Het afscheren van Thirza’s eigen haar was een moeilijk moment dat ze samen met haar nieuwe vriendin Evi heeft ondergaan.

Evi heeft ze in het ziekenhuis leren kennen en samen hebben zij dit proces doorgemaakt. Na het moeilijke moment van het verliezen van hun eigen haar, zijn ze stralend op de foto gegaan met hun nieuwe pruik.

De pruik is gemaakt van echt haar en aangezien Thirza al heel snel overging op haar pruik, hebben veel mensen het nauwelijks gezien. Dat betekende veel voor haar. De pruik heeft ervoor gezorgd dat ze met heel veel zelfvertrouwen naar school is blijven gaan ondanks de bijwerkingen door de chemokuren.

Nadat de behandelingen achter de rug waren en Thirza’s eigen haar langzaam weer terugkwam, is ze haar pruik iedere dag blijven dragen. Mede door haar pruik krijgt ze veel complimenten dat ze er zo goed uit ziet.

Hartelijke groeten,
Gerard, Corinne (ouders) en Thirza Jansen van Rosendaal
 

  -------

   
 


Help ons

Ieder jaar schenkt de Stichting Puik voor Elkaar vele vrouwen met kanker een gratis puike pruik.

Vrouwen die als gevolg van behandelingen tegen kanker hun haar (gaan) verliezen en zelf geen pruik kunnen betalen. En daar hebben we uw hulp bij nodig!

Hoe kan ik helpen?

  U kunt sponsor worden
  U kunt een puik pruikje kopen
  U kunt een zakenborrel bijwonen
  U kunt een puike lunch organiseren
  U kunt een puike spaarpot plaatsen
  U kunt vriend worden
  U kunt ons als doel kiezen voor uw fonds
  U kunt een puike actie organiseren
  U kunt meedoen aan onze evenementen
  Maar u kunt natuurlijk ook vrijwilliger worden

Meer weten? Lees verder »