Puike Post Online (voor de gezondsheidszorg)
04-03-2015  

Rotterdam, Michaela Bos, Bestuurslid en verantwoordelijk voor de werkgroep Gezondheidszorg:

Ik ben er heel trots op u te kunnen vertellen dat we het afgelopen jaar maar liefst 120 vrouwen blij hebben kunnen maken met een puike pruik!
 
De Stichting Puik voor Elkaar wil nog meer vrouwen helpen! Onze ambitie is verder door te groeien en alle vrouwen van onze doelgroep te bereiken. Vrouwen, die wij blij kunnen maken met een mooie pruik in een voor hen zo moeilijke en kwetsbare periode. Wij zijn er klaar voor! Natuurlijk moet onze stichting dan nog bekender worden bij uw patiënten. Daarom zouden wij het zeer op prijs stellen als u onze stichting onder de aandacht wilt brengen in uw ziekenhuis.

Helpt u mee? Dat zou geweldig zijn!
Wilt u iets vragen of onze folders ontvangen, mail dan naar: gezondheidszorg@puikvoorelkaar.nl
Om een aanvraag te doen voor uw patiënten en/of voor meer informatie kijk op: www.puikvoorelkaar.nl

Wij danken u van harte voor uw hulp!

Wat doet Puik voor Elkaar?
Zoals u wellicht weet, schenkt de Stichting Puik voor Elkaar pruiken aan vrouwen met kanker die, als gevolg van chemokuren of bestralingen, hun haar (gaan) verliezen en een goede pruik niet zelf kunnen betalen.
Een pruik is duur en de zorgverzekering vergoedt meestal slechts een deel van de werkelijke kosten. Er zijn ook vandaag de dag nog steeds veel vrouwen die zich geen passende pruik kunnen veroorloven. Deze vrouwen worden geholpen door de Stichting Puik voor Elkaar! Wij geven hen een gratis ‘puike pruik’, vakkundig verzorgd door een erkende en door ons geselecteerde haarwerker.
Een puike pruik kost hen dus niets. Mocht het zo zijn dat de zorgverzekeraar het verplichte eigen risico in rekening brengt bij de aankoop van de pruik, dan vergoedt onze stichting ook dit bedrag.

Hoe kunnen vrouwen zich aanmelden?
Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Vertel dat zij zich kunnen aanmelden via de website www.puikvoorelkaar.nl. U kunt ook het aanvraagformulier voor hen invullen op de website of het aanvraagformulier uitprinten en meegeven, zodat ze er thuis nog even over na kunnen denken. Zo kunt u deze vrouwen ook een beetje helpen. Met elkaar, voor elkaar, oftewel Puik voor Elkaar!

Wanneer komt iemand in aanmerking voor een puike pruik?
• Bij behandelingen tegen kanker,
• Bij haarverlies als gevolg van een chemokuur en/of bestraling,
• Als iemand een pruik zelf niet kunt betalen,
• Als de zorgverzekering de pruik niet 100% vergoedt en het resterende gedeelte niet zelf betaald kan worden,
• Als er nog geen pruik aangeschaft/besteld is.

 Fotografie: www.pauldegraaff.com l Visagie: Kym van der Veeke www.futureface.nl l Kleding: www.voorwinden.nl  
disclaimer | www.puikvoorelkaar.nl